注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Never say goodbye~~

I don't want to leave miu miu~~

 
 
 

日志

 
 
关于我

朋友 抱拥告别明天各自远飞

文章分类
网易考拉推荐

沒有如果  

2009-07-03 22:08:23|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

係學期總結果陣,班主任係度對住d成績,同一d同學講:"xxx同學你如果可以摞多XX分,咁你就可以排前X名."

如果可以咁講,我係米可以講:"如果老師無計少我5分,我就可以排到第六名!"

"如果我無漏做一題英語閲讀題,我就可以排到第五名!"

"如果我係語文既其中一小題有睇題,咁我就可以係個級排名就會上升!"

"如果我平時上課好認真聽課,我就可以排到第四或者更高既排名,級排名都可以上升!"

但係幻想永遠係美好既,現實永遠係慘酷既.你無可能係失敗之後話如果乜乜乜,因爲哩個世界係無後悔藥食既.

人永遠要向前走,無人應該向後望,所以我地應該歸納失敗既原因,而5係一味係度講如果如果!!!

請大家(包括我自己)記住一句話:"有總之就無乞丐."

好似梁靜茹既一首歌名<沒有如果>咁, 世界係5會比你講如果如果伽!!!

  评论这张
 
阅读(14)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017